Solak: Imam informaciju da je nestala Saliha viđena živa, krećemo u potragu

A. S.
Solak: Imam informaciju da je nestala Saliha viđena živa, krećemo u potragu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Direktor FUCZ Fahrudin Solak

Upravo sam dobio informaciju da je nestala 54-godišnjom Salihom Omerović, koja je nestala sredinom aprila na području Srebrenice, viđena živa. Krenuli smo u potragu za njom. To  je za Radiosarajevo.ba kazao Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite (FUCZ).

FUCZ krenuo u akciju: Nestala Saliha Omerović

Solak je u razgovoru za naš portal otkrio i kako je FUCZ došao do ove važne informacije,  o nestaloj ženi koja je bila u posjeti sestri u Potočarima.

"Dojavu smo dobili od jednog radnika osiguranja iz kompanije u Azićima. On nestalu Salihu dobro poznaje i uvjeren je da je to ona. U posjedu smo i video zapisa sa tog regiona i moramo provjeriti svaki trag. Nekada nas ovakve dojave znaju odvesti u pogrešnom pravcu, ali svaku informaciju želimo provjeriti. Čovjek koji nam je javio da je vidio jutros u četiri sata kako hrani pse, odlično poznaje nestalu osobu i već smo krenuli u potragu", dodao je Solak. 

Podsjetimo, Federalna uprava civilne zaštite, na poziv Civilne zaštite RS-a, 18. aprila uključila se u potragu za Salihom Omerović, čiji su nestanak Policijskoj stanici Srebrenica 15. aprila prijavili članovi porodice.

Saliha Omerović: Nestala na području općine Srebrenica - undefined

Foto: FUCZ: Saliha Omerović: Nestala na području općine Srebrenica

Nestala žena, koja je nastanjena u naselju Doglodi u općini Ilidža, bila je u posjeti sestri u Potočarima.

Posljednji put je viđena u blizini Potočarske rijeke u u mjestu Milačevići, na području općine Srebrenica gdje je čuvala ovce.

Pripadnici FUCZ, sa dva potražna psa i bespilotnim letjelicima (dronovima) stavili su se tada na raspolaganje CZ RS-a koja rukovodi potragom.

U potragu su, osim pripadnika CZ RS i FUCZ, uključeni i srebrenička Civilna zaštita, vatrogasci, porodica i mještani.

"Nekada sam po ovom pitanju optimista, nakon što smo danas saopćili tužnu vijest da je nestala Ružica Bičvić prenađena mrtva", dodao je Solak za Radiosarajevo.ba

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije