Šta se dešavalo sinoć kod Ilijaša: Uhapšeno 14 osoba

1
Radiosarajevo.ba
Šta se dešavalo sinoć kod Ilijaša: Uhapšeno 14 osoba
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Policija / Ilustracija

U srijedu, 28. februara 2024. godine, oko 23.30 sati, policijski službenici PS Ilijaš su tokom obilaska naselja Ljubnići su zaustavili četiri putnička motorna vozila, u kojima se nalazilo ukupno 16 osoba.

Istovremeno, policijski službenici OKP PU Ilijaš su u blizini podvožnjaka, u naselju Ljubnići, primijetili demontiranu zaštitnu ogradu na autoputu, kao i veći broj odbačenih predmeta.

S obzirom na činjenicu da je prethodno Operativni centar zaprimio informaciju da je na autoputu, u vožnji oštećen autobus koji je prevozio navijače jednog fudbalskog kluba, policijski službenici su daljnjim poduzetim mjerama i radnjama utvrdili da osobe koje su prethodno zaustavljene tokom kontrole se mogu dovesti u vezu s ovim događajem.

Važno upozorenje: Ulazimo u dugotrajan period nestabilnog vremena

Važno upozorenje: Ulazimo u dugotrajan period nestabilnog vremena

Obaviješten je dežurni tužilac KTKS koji je događaj okvalifikovao kao krivično djelo Nasilničko ponašanje (član 362. stav 1. KZ FBiH) i Oštećenje tuđe stvari (član 293. KZ FBiH). Uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili predmetna krivična djela, slobode su lišeni:

Drama u Sarajevu: Petorica otela i zlostavljala maloljetnika - evo šta kaže majka, a šta policija

Drama u Sarajevu: Petorica otela i zlostavljala maloljetnika - evo šta kaže majka, a šta policija

A.D. (1998),
D.I. (1990),
A.L. (1985),
T.P. (1990),
A.K. (1999),
A.M. (1998),
A.G. (2000),
B.Dž. (1997),
A.Z. (1984),
E.A. (2002),
E.B. (2005),
I.A. (1970),
A.O. (1992), i
N.T. (1973), svi iz Sarajeva.

Dva maloljetnika koja su bila s osobama koje su lišene slobode, u pratnji roditelja su otpuštena iz službenih prostorija, te će nad njima biti izvršena kriminalistička obrada u skladu sa zakonom.

U autobusu koji je oštećen nije bilo povrijeđenih putnika, a na samom autobusu su evidentirana oštećenja koja se ogledaju u razbijenom staklu na zadnjem dijelu vozila, te udubljenja na bočnoj strani.

Policijski službenici Uprave policije nastavljaju rad na dokumentovanju ovih krivičnih djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije