Srećko Trifković, osumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca, pušten na slobodu

Radiosarajevo.ba
Srećko Trifković, osumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca, pušten na slobodu
FOTO: Screenshot / Srećko Trifković

Srećko Trifković, prvoosumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca Davora Vojinovića i Adisa Šehovića, nalazi se na slobodi, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba. To je za naš portal potvrdila njegova advokatica Tatjana Savić

"Da, Srećko se već neko vrijeme nalazi na slobodi, nakon što je napustio zatvor u Banjoj Luci", dodala je Savić za Radiosarajevo.ba.

Trifković, koji živi na Palama kod Sarajeva, prvo je u pritvoru KZP-a Zenica proveo devet mjeseci. On je pritvoren prošle godine zbog sumnje da je učestvovao i da se može dovesti u vezu s ubistvom sarajevskih policajaca.

Adis Šehović i Davor Vujinović, pripadnici MUP-a KS, ubijeni su 26. oktobra 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje. Šehović je podlegao na mjestu događaja, dok je usljed zadobijenih povreda, Vujinović preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Trifković je jedno vrijeme proveo i u pritvora u Banjoj Luci, u kojem se nalazio četiri mjeseca zbog sumnje da povezan i s likvidacijom Damira Ostojića Šijana i pokušajem ubistva njegove supruge Sandre Jošić u septembru 2018. godine.

Odmah po izlasku iz zeničkog zatvora, Trifkovića su preuzeli pripadnici Sudske policije RS-a.

Podsjetimo, Trifković je osumnjičen da je 26. i 27. jula 2018. u Sarajevu zajedno sa Stefanom Samardžijom i Milošem Obradovim ukrao putničko vozilo marke Škoda Octavia. Ukraden je karavan crne boje čiji je vlasnik upravo njemački državljanin D. A.

Vozilo je skrivano na području Sarajeva, a na dan ubistva 5. septembra 2018. godine su Srećko Trifković, Stefan Samardžija i Miloš Obradov, prema ranijem planu i dogovoru s još najmanje jednom za sada nepoznatom osobom, ukradeni automobil koristili za praćenje Damira Ostojića i njegove supruge Sandre Јošić.

Ostojić je ubijen s tri kratka rafala, a ispaljeno je 16 metaka od kojih je pet pogodilo u tijelo i glavu Damira Ostojića. Od zadobijenih povreda Ostojić je preminuo na mjestu događaja.

No, nikada nije optužen, ni za sarajevske policajce, ni za Damira Ostojića. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije