Sraman slučaj u BiH: Supružnici osumnjičeni da su lažno prijavili vatrogasce za - krađu novca

0
Radiosarajevo.ba
Sraman slučaj u BiH: Supružnici osumnjičeni da su lažno prijavili vatrogasce za - krađu novca
Foto: Facebook / Vatrogasci / Ilustracija

Supružnici iz Prijedora D. V. i G. V. osumnjičeni su da su lažno prijavili da su im vatrogasci prilikom gašenja požara u kući ukrali 8.360 KM.

Kako je potvrđeno Nezavisnim, protiv njih je Policijska uprava Prijedor dostavila izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Prijedoru zbog sumnje da su počinili krivično djelo lažno prijavljivanje.

Kako saznaje isti medij, njima je gorjela kuća, a supruga je iznijela novac i, navodno, to nije odmah rekla mužu koji je prijavio krađu.

Bosanski samuraj na velikom testu: Ahmed Vila traži svoju 12. pobjedu u karijeri

Bosanski samuraj na velikom testu: Ahmed Vila traži svoju 12. pobjedu u karijeri

"Kasnije mu je priznala da je iznijela novac ali oni su ostali kod svoje prijave da su im vatrogasci uzeli novac", rekao je izvor Nezavisnih.

Zbog svega su vatrogasci prošli kroz neprijatnosti i policija je istragom utvrdila da je lažno prijavljeno krivično djelo.

"Prijava je zaprimljena 16. novembra 2023. od D. V. iz Prijedora da mu je tokom intervencije vatrogasaca u kući na gašenju požara otuđen novac u iznosu od 8.360 KM. Preduzetim mjerama i radnjama utvrđeno je da je član porodice prijavitelja G. V. iz Prijedora tokom požara iznijela sporni novac iz unutrašnjosti kuće. Naknadno je od strane policijskih službenika pronađen sporni novac u kompletnom iznosu i utvrđeno je da su D. V. i G. V. počinili krivično djelo lažno prijavljivanje krivičnog djela", rekli su iz PU Prijedor.

Protiv osumnjičenih Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije