Detalji porodičnog nasilja: Supruga prijavila zamjenika gradonačelnika Prijedora

2
Radiosarajevo.ba
Detalji porodičnog nasilja: Supruga prijavila zamjenika gradonačelnika Prijedora
Foto: Ringier / Žarko Kovačević

Direktor Centra za socijalni rad Prijedor, Milorad Radić, izjavio je za medije da je policija prvo obavijestila dežurnog radnika o prijavljenom nasilju preksinoć, dok je supruga istu prijavu podnijela dan kasnije.

Policija je 8. novembra dobila prijavu da je zamjenik gradonačelnika psihički i fizički zlostavljao svoju suprugu.

Radić ističe da su stručni radnici Centra obavili sve što je potrebno po zakonu nakon razgovora sa žrtvom, dodajući da će biti razgovora i sa drugom stranom ukoliko se utvrdi da je bilo nasilja.

Pomoću ovih trikova mogli biste izravnati odjeću bez korištenja pegle

Pomoću ovih trikova mogli biste izravnati odjeću bez korištenja pegle

"Istražni organi utvrđuju da li je bilo nasilja, a na osnovu njihovog izvještaja mi postupamo dalje, kao i na osnovu izjave prijavitelja o nasilju", rekao je Radić, naglašavajući da ima "prenapuhanih stvari" u medijskom izvještavanju o ovom slučaju prijavljenog nasilja.

Na pitanje šta je tačno prenapuhano, on kaže da prvo nije tačno da su po prijavi na lice mjesta izlazili radnici Centra za socijalni rad.

Šta je još prenapuhano? – Ne bih ulazio u detalje. Meni je stvarno žao te žene, ali mi je žao i njega ako nije tačno – komentariše direktor Centra za socijalni rad u Prijedoru.

Dodaje da će konačan izvještaj Centra za socijalni rad biti sačinjen po izjašnjenu istražnih organa, ali u prvom redu sve zavisi od izjave prijavitelja, u ovom slučaju supruge zamjenika gradonačelnika Prijedora, piše Srpskainfo.

Šta ako se utvrdi da ona zaista jeste žrtva porodičnog nasilja?

"Slijede mjere, sud izriče mjere na prijedlog policije i Centra za socijalni rad. Dakle, sve zavisi od istrage policije i tužilaštva ako je bude. Mi svoj dio završavamo i mimo njih, a policija je nadležna da utvrdi da li je bilo nasilja", zaključuje Radić.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora, Žarko Kovačević, juče je potvrdio da je bio u policiji. "Bio sam u policiji. Vi običnu svađu supružnika hoćete da pretvorite u nasilje" kazao je Kovačević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije