Službenik u banci s računa klijenta prebacio sebi na račun 10.457 KM

3
Radiosarajevo.ba
Službenik u banci s računa klijenta prebacio sebi na račun 10.457 KM
Arhiv / Sud BiH

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je opužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Nedima Zuke zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Optuženi se tereti da je od oktobra 2018. do juna 2020. godine radeći u „UniCredit" banci na poslovima starijeg referenta za podršku rizičnom poslovanju, u više navrata prebacivao novac sa računa klijenta na svoj tekući račun i to ukupno 10.457,48 KM.

Optuženi je u transakcijama lažno prikazao da su isplate izvršene putem interneta preko PeyPal računa, pri čemu je verifikaciju spornih transakcija, koju inače vrši drugi uposlenik u skladu sa pravilom „četiri oka“, vršio sa korisničkog naloga kolegica kada su one bile odsutne.

Postupajući tužilac je u optužnici predložio optuženom zabranu vršenja poziva, aktivnosti ili funkcije u sektoru bankarskog poslovanja u trajanju od godine, računajući od dana pravosnažnosti odluke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije