Slučaj u BiH: Drogu krio u kutiji od keksa

0
Radiosarajevo.ba
Slučaj u BiH: Drogu krio u kutiji od keksa
Foto: MUP Brčko distrikt / Dio oduzete droge

Prilikom pretresa lokacija koje koristi Rajko S. (22) na području Donjeg Žabara i Brčkog policija je pronašla gasni pištolj i municiju te određenu količinu heroina, marihuane i indijske konoplje, a droga je bila sakrivena u kutijama od keksa, pišu Nezavisne.

Njega su uhapsili pripadnici Policijske uprave Bijeljina, a on je odranije poznat policiji zbog krivičnih djela.

Pripadnici Policijske uprave Bijeljina u saradnji s pripadnicima policije Brčko distrikta, jučer su na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bosanskom Šamcu, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, izvršili pretres na dvije lokacije.

Sramotno: Ambasador Rusije stao na stranu RS i vrijeđao Bosnu i Herecegovinu

Sramotno: Ambasador Rusije stao na stranu RS i vrijeđao Bosnu i Herecegovinu

"Prilikom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto 186 grama praškaste materije koja svojim izgledom asociora na opojnu drogu heroin, 129 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, 10 komada sjemenki indijske konoplje. Također je pronađena i vaga za precizno mjerenje, drobilice, ambalaža i predmeti upotrebljeni za pakovanje opojne droge, gasni pištlolj, kao i određena količina municije različitog kalibra", navodi se u saopćenju policije.

Nakon kriminalističke obrade R. S. slijedi izvještaj tužilaštvu zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije