Slučaj smrti porodilje i bebe potresao bh. javnost: Evo ko se uključio u istragu

Fena / Radiosarajevo.ba
Slučaj smrti porodilje i bebe potresao bh. javnost: Evo ko se uključio u istragu
Foto: Facebook / Arnela Gutlić / Preminula Azra Bećirspahić

U Kantonalnoj bolnici u Bihaću jučer se dogodila velika tragedija koja je potresla sve u Bosni i Hercegovini. Tokom porođaja, preminula je 25-godišnja Azra Bećirspahić iz Bosanskog Petrovca i njena beba.

Okolnosti ovog tragičnog događaja se utvrđuju. Za portal Radiosarajevo.ba ovu informaciju potvrdio je Adnan Beganović, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK).

"Istraga je u toku, ekipe su na terenu. U slučaj je uključen odjel kriminalističke policije, Kantonalna policija i Tužilaštvo USK. U cilju istrage ne možemo davati više informacija", kazao je Beganović za portal Radiosarajevo.ba i naglasio kako će po okončanju istrage biti poznato više detalja.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Direktor Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću Hajrudin Havić potvrdio je za Fenu da se u noći sa srijede na četvrtak na Odjelu ginekologije i porodiljstva dogodio smrtni ishod prilikom poroda.

"Nažalost, pored sve stručne pomoći koja se u tom trenutku mogla pružiti, smrtni ishod je uslijedio i za mladu majku i bebu. U pružanje pomoći bila su uključena četiri odjela, odnosno stručno osoblje Ginekologije, Hirurgije, Neonatologije i Anesteziologije. Svi su dali maksimalan trud i pokušali učiniti sve što je u njihovoj moći, no nažalost nisu uspjeli pomoći", kazao je Havić.

Istakao je kako je za ovakve slučajeve i adekvatno uključivanje istražnih organa, kako bi se sve detaljno ispitalo i istražilo, te na osnovu toga donio konačni sud.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije