Slobodanka Tošić nije uhapšena, iako svi znaju gdje se nalazi

Radiosarajevo.ba
Slobodanka Tošić nije uhapšena, iako svi znaju gdje se nalazi
Arhiv / Traga se i za Slobodankom Tošić
Nakon što je objavljena informacija da je Slobodanka Tošić Boba, bivša bh. misica i “Playboyeva” zečica, locirana u Srbiji, oglasila se njena majka Jadranka.

Kako piše Avaz.ba  majka teško podnosi to što se ime njene kćerke ponovo provlači kroz medije.  

Sud BiH pravosnažno je osudio Slobodanku Tošić na dvije i po godine zatvora, jer je u aprilu 2006. namamila Đorđa Ždralu u “sačekušu” u naselju Vranješ, gdje je pokušana njegova likvidacija. 

Slobodanka Tošić je početkom septembra ove godine napustila je BiH nakon što je pozvana na izdržavanje kazne. Slobodanka je tokom suđenja, inače, tvrdila da je nevina te da je tokom izvršenja djela koje joj se stavljalo na teret, imala svega 19 godine i da nikako nije mogla biti član organizirane kriminalne grupe. 

Njena majka Jadranka za Avaz je u telefonskom razgovoru rekla da joj nije jasno kome je toliko u interesu da oblati njenu kćerku.

"Kažu mediji da je locirana u Srbiji, pa šta to znači? Ona 11 godina ima srbijansko državljanstvo. Pišu da su to potvrdili iz Ministarstva pravde, a ja o pravdi neću ni da govorim. Potvrdili su presudu, a ne znaju ni šta su povrdili. Tresem se i pitam šta je toliko skrivila", izjavila je majka. 

Dok je trajao pretres u predmetu "Lutka", Tošić je pobjegla iz BiH.

Dok je bila u bijegu, bila je sportska novinarka. Vodila je izuzetno popularnu emisiju na televiziji “Arena Sport”, gdje je pratila Seriju A, odnosno italijansku fudbalsku ligu. 

Njena majka Jadranka kaže da ju je suđenje ometalo u poslu, zbog čega je na kraju odustala.

"Dobila je otkaz, jer nije mogla paralelno voditi emisije i ići na suđenja. Nije bilo jednostavno ni zbog novca", rekla je.

Iako je raspisana Interpolova crvena potjernica za Tošić, ona nije uhapšena u Srbiji.

"Različiti su pristupi u pojedinim zemljama. Očito je da se neke zemlje brinu o svojim državljanima. Kod nas, ko god ima potjernicu, odmah bude uhapšen", izjavio je advokat Vlado Adamović.

On je pojasnio da je Tošić počinila krivično djelo prije nego što je stupio na snagu Ugovor o izručenju između BiH i Srbije. Prema tom dokumentu, osobe koje imaju državljanstvo zemlje u kojoj se nalaze, a djela su počinile prije stupanja na snagu Ugovora, ne mogu biti izručene. 

Iz Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine rečeno je da još nije sigurno hoće li  Slobodanka Tošić biti izručena BiH, piša Avaz.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije