Slobodanka Tošić: Prije bih se zamonašila nego što bih bila sa Ždralom!

Radiosarajevo.ba
Slobodanka Tošić: Prije bih se zamonašila nego što bih bila sa Ždralom!

Slobodanka Tošić zvana Boba, bivša bosanskohercegovačka misica koja je krasila i naslovnicu Playboya optužena da je tokom 2006. godine namamila Đorđa Ždralu u sačekušu u naselju Vranješ u Lukavici gdje je pokušana njegova likvidacija, danas je u Sudu BiH prvi put javno progovorila o slučaju za koji je Tužilaštvo BiH tereti.

Vlado Adamović, Slobodankin branilac, pitao ju je ko su Đorđe Ždrale i Darko Elez.

Darko Elez: Dossier o osuđenom vođi najveće bande na Balkanu (FOTO+VIDEO)

 

„Nisam tada imala uvid u kriminal, kasnije sam saznala ko su, kao i većina stanovnika Balkana. Ždralu koji je tvrdio da smo se upoznali u kafiću Ginis tada nisam registrirala. Tvrdio je da smo se upoznali i u zatvoru, ali ja ga se ne sjećam iz tog vremena. Tek sam ga upoznala kada je krenuo da me prati. Jednom je bio u autu sa zatamnjenim staklima. Tada sam bila s drugaricama i zaustavio me. Pitao je tada: 'Kako ste, šta ima novo'.

Kasnije je došao do mog broja telefona pa me počeo zvati“, kazala je Slobodanka.

Nadalje, piše Avaz, Slobodanka je tvrdila da je koliko god mogla eskivirala susrete sa Ždralom.

Insistirao je da me vozi i pokaže mi neki hotel na Jahorini. Nisam mu mogla reći ne. Na Sokocu sam imala napade od muškaraca s kojima nisam htjela komunicirati. Jedan me je čak udario pepeljarom u glavu. Pristala sam na ručak. On je uzeo sobu u tom hotelu. Ja na to nisam pristala. Prije bih se zamonašila nego bila sa Ždralom. Jednom me je presreo kada sam krenula kod drugarice. Htio je da me vozi. U blizini kafea Sport rekla sam mu da ću tu izaći i da mogu pješke.

Međutim, on je insistirao da me vozi do drugarice. Prije toga smo išli u Vojkoviće i na Vraca jer se morao vidjeti s nekim drugovima. Bilo me je strah da ga odbijem“, pojasnila je Tošić.

Tošić je također opisala kako se upoznala s Darkom Elezom s kojim je popila nekoliko kafa. Također je kazala da nikada nije bila u vezi ni sa Ždralom ni Elezom, niti je učestvovala u pokušaju njegove likvidacije. Tošić je također negirala da je od Eleza dobila novac za to što je Ždralu namamila u sačekušu.

Pratite forum portala Radiosarajevo.ba - registrirajte se, komentirajte, predlažite teme!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije