Slobodanka Tošić u bjekstvu, Interpol raspisao potjernicu

Radiosarajevo.ba
Slobodanka Tošić u bjekstvu, Interpol raspisao potjernicu
Arhiv / Traga se i za Slobodankom Tošić
Slobodanka Tošić, bivša mis fotogeničnosti BiH i Playboyeva zečica, pobjegla je iz BiH, potvrdio je njen advokat Vlado Adamović.

Kako se doznaje, Tošićeva je otišla iz BiH nedugo nakon što je potvrđena presuda kojom je osuđena na 2,5 godine robije zbog pripadnosti zločinačkoj organizaciji Darka Eleza i učešća u pokušaju ubistva, Đorđa Ždrale 2006. godine.

Interpol je tako za Tošićevom raspisao crvenu potjernicu po nalogu Suda BiH, a bivša „zečica“ traži se zbog izdržavanja zatvorske kazne, ali i zbog saučesništva u pokušaju ubistva.

Inače, bivša misica je uhapšena u Hrvatskoj u julu 2015. godine, nakon čega je izručena BiH jer se nije odazivala na pozive Suda BiH. Izvjesno vreme je, podsjeća Blic, provela u pritvoru da bi u avgustu prošle godine bila puštena na slobodu nakon čega su joj određene mere zabrane kretanja.

Prvostepena presuda joj je izrečena u martu ove godine, a tada je u javnosti i dalje tvrdila da je nevina, te se žalila na ograničenje kretanja. Tošićevoj je prvostepena presuda potvrđena polovinom jula, ali ona nije dugo čekala pa je pobjegla pre upućivanja na izdržavanje kazne.

Slobodanka Tošić je bila jedna od optuženih u predmetu „Lutka“.

Optužnica je tereti da je u aprilu 2006. godine Đorđa Ždralu namamila u klopku Darka Eleza u naselju Vranješ. Na Đorža Ždralu je tada, dok se nalazio u automobilu, ispaljeno više hitaca iz vatrenog oružja, ali je uspeo pobjeći.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije