SIPA uhapsila dvije osobe: Iz Holandije naručivali drogu i dostavljali je poštom

Radiosarajevo.ba
SIPA uhapsila dvije osobe: Iz Holandije naručivali drogu i dostavljali je poštom
Foto: Fena / Ilustracija (na slici nije prikazan događaj opisan u tekstu)
U operativnoj akciji "Koverta" danas su na području Zenice uhapšene dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

"Osobe uhapšene u ovoj akciji sumnjiče se da su duži vremenski period, putem takozvanog dark weba, iz Holandije naručivale pošiljke opojne droge amfetamin, koja je skrivana u koverte i redovnom poštom dostavljana u BiH", stoji u saopćenju Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Dodali su i kako policijski službenici SIPA-e, uz podršku MUP-a ZDK-a, pretresaju objekte na tri lokacije na području Zenice. Do sada su u pretresima pronašli određenu količinu praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojne droge amfetamin, speed i ecstasy, zatim digitalna vaga, mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslažiti kao dokazi u daljem postpuku.

"Navedene aktivnosti realiziraju se po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH. Osobe uhapšene bit će privedene u SIPA-u radi kriminalističke obrade, nakon čega će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu, biti predate nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje", zaključuje se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije