Ukrali spise iz tuzlanskog suda pa ih prodali kao papir za reciklažu

AA
Ukrali spise iz tuzlanskog suda pa ih prodali kao papir za reciklažu
Foto: Pixabay / Ilustracija
Tuzlanska policija uhapsila je osobu za koju se sumnja da je provalila u arhiv Općinskog suda Tuzla, koji je smješten u bivšem Domu armije, odakle je ukrala oko 2.000 sudskih predmeta iz komunalnih oblasti.

Predmeti su zatim prodati firmi koja se bavi reciklažom.

"Dežurni operativni zaprimio je prijavu da je u prostorije Općinskog suda u Tuzli izvršena provala i upad. Potvrđeni su navodi prijave i Odjeljenje kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla je preuzelo rad na ovom događaju, o kojem je obaviješten kantonalni tužilac i u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Tuzlanskog kantona radi se na rasvjetljavanju ovog događaja", izjavio je Izudin Šarić, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Admir Arnautović, glasnogovornik tužilaštva, potvrdio je da su u provali učestvovale dvije ili tri osobe.

"Radi se na njihovoj identifikaciji. Materijal su odnijeli u jednu otkupnu stanicu i prodali ga kao stari papir. Policija radi na terenu. Utvrđujemo činjenično stanje i dokumentujemo događaj", rekao je Arnautović.

Iz Općinskog suda Tuzla nisu se oglašavali o ovom događaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije