SIPA provodi veliku policijsku akciju na 11 lokacija u Sarajevu. Objavljeno ko će biti saslušan

0
Radiosarajevo.ba
SIPA provodi veliku policijsku akciju na 11 lokacija u Sarajevu. Objavljeno ko će biti saslušan
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / SIPA (Ilustracija)

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u srijedu, 29. novembra, po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, na području Kantona Sarajevo započeli operativnu akciju „Kapital“.

"Operativna akcija „Kapital“ se provodi u cilju rasvjetljavanje krivičnog djela „Ubistvo“ iz člana 166. u vezi sa krivičnim djelom „Pokušaj“ iz člana 28. Krivičnog zakona  Federacije Bosne i Hercegovine, koje se desilo dana 15.02.2022. godine i 16.03.2022. godine u Sarajevu, na štetu Mateja Živkovića, zamjenika predsjednika Komisije za vrijednosne papire Federacije Bosne i Hercegovine, kojom prilikom je imenovani ranjen sa više metaka", naveli su iz SIPA-e.

Pretresi se vrše na 11 lokacija, u toku dana će od strane policijskih službenika SIPA biti ispitan osumnjičeni Jasmin Hasić. Takođe, planira se i saslušanje više lica u svojstvu svjedoka.

RK Bosna ostvarila veoma važnu pobjedu i napravila korak ka ulasku u Premijer ligu BiH

RK Bosna ostvarila veoma važnu pobjedu i napravila korak ka ulasku u Premijer ligu BiH

Pretresi se vrše a u saradnji sa Federalnom upravom policije i i Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

"U toku rada po navedenom predmetu policijski službenici SIPA-e ostvarili su saradnju sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom Bosne i Hercegovine, Centrom za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije, JZU Zavod za sudsku medicinu i Kriminalističko tehničkim centrom Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstvima unutrašnjih poslova Republike Srpske – PU Istočno Sarajevo  i Kantona Sarajevo", dodali su iz SIPA-e.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije