SIPA i jutros hapsi: U toku velika akcija u više gradova u BiH

Radiosarajevo.ba
SIPA i jutros hapsi: U toku velika akcija u više gradova u BiH
Foto: SIPA / Ilustracija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) provode danas operativnu akciju kodnog naziva “Pero”, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović.

Dodao je da su u toku pretresi stambenih i poslovnih objekata, ostalih prostorija i pokretnih stvari na ukupno 12 lokacija na području Bihaća, Cazina, Sarajeva, Zenice, Visokog, Tuzle i Istočnog Sarajeva.

„Zbog postojanja osnova sumnje da su osobe osumnjičene u ovom predmetu počinile krivična djela iz člana 340. Krvičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine “Organizovani kriminal”, a u vezi sa krivičnim djelima iz člana 383. “Zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja”, člana 380. “Primanje dara i drugih oblika koristi” i člana 272. “Pranje novca”, naveo je.

Pojašnjeno je da se aktivnosti provode po naredbama Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona i Kantonalnog suda Bihać.

Nezvanično saznajemo da su osumnjičene osobe bile uključene u nezakonito izdavanje fakultetskih i srednjoškolskih diploma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije