Serijski kradljivac iz Mostarcu ostaje u pritvoru: Krao artikle u prodavnicama

0
Fena
Serijski kradljivac iz Mostarcu ostaje u pritvoru: Krao artikle u prodavnicama
Foto: MUP HNK / Ilustracija / MUP HNK

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 26. septembra ove godine, osumnjičenom Saši O., zvanom Buba (45) iz Mostara određen je pritvor u trajanju od najdulje jedan mjesec zbog umnje da je počinio produljeno krivično djelo krađa.

Saša O. sumnjiči se da je u vremenskom razdoblju od 16. marta do 29. augusta ove godine, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, otuđivao razne artikle i to u osam pojedinačnih slučajeva.

Krađe je počinio na različitim lokalitetima u Mostaru, a na štetu trgovina "Hercegovina promet", "Konzum" u TC "Mepas Mall", BC "G-Petrol" – Poslovna jedinica Mostar 2, BC "Hercegovina Promet", BC Energo Petrol, TC "Bingo" - poslovnica broj 246, TC "Bingo" - poslovnica broj 254 i trgovina "Duga-tehna", saopćili su iz Tužilaštva HNK-a.

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Budući da je Saša O. višestruki povratnik u vršenju ove vrste krivičnih djela, a zbog kojih je i izdržavao kaznu zatvora, Tužilaštvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenom odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, a za to krivično djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim te odredio mjeru pritvora osumnjičenom.

Kantonalno tužilaštvo u saradnji sa PU Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova krivična djela, stoji u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije