Suđenje Sejfoviću: Vještak o oružju koje je nađeno na mjestu hapšenja

N. K.
Suđenje Sejfoviću: Vještak o oružju koje je nađeno na mjestu hapšenja
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Amel Sejfović

U nastavku suđenja Amelu Sejfoviću zbog bijega iz KPZ-a Miljacka i drugima koji su optuženi da su mu pomogli u bijegu, danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu održano ročište na kojem je kao svjedok Tužilaštva KS svoj iskaz dao Adem Čelik, pripadnik Federalne uprave policije i balistički vještak.

On je danas dao svoj iskaz u vezi sa vještačenjem pištolja Glock sa okvirom i municijom, kao i automatske puške Kalašnjikov sa okvirom i 28 metaka, te još 100 metaka kalibra 7,62 mm.

Kako je rekao, ovo oružje, kao i municija su pronađeni tokom uviđaja u mjestima Buci i Tušnjići kod Visokog nakon što je Amel Sejfović uhapšen poslije bijega iz KPZ "Miljacka" u Sarajevu

"Na osnovu balističkog vještačenja kako automatske puške Kalašnjikov, tako i pištolja Glock, nalaz je pokazao pozitivan rezultat na korištenje. Odnosno, mogu potvrditi da je iz oba ova oružja pucano", rekao je danas na suđenju Adem Čelik.

Prema njegovim riječima, na Kalašnjikovu postoji serijski broj, dok je sa pištolja izbrisan.

"Također, pronađena čahura kao i dio zrna metka koji su vještačeni mogu se povezati sa pištoljem", dodao je Adem Čelik, pripadnik Federalne uprave policije i balistički vještak.

Nastavak suđenja zakazan je za 28. maj kada će svjedočiti dva sudska vještaka.

Podsjećamo, Sejfoviću se na Kantonalnom sudu u Sarajevu sudi zbog organiziranja kriminalne grupe koja mu je omogućila bijeg iz KPZ-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije