Sarajlija se javio zeničkoj policiji; Ahmić: Provjeravamo da li je riječ o pedofilu

A. S.
Sarajlija se javio zeničkoj policiji; Ahmić: Provjeravamo da li je riječ o pedofilu
Zenica online / Kamberovića polje u Zenici: Potraga za pedofilom

Istraga za osobom koja se skrivala u parku kod dječijeg igrališta na Kamberovića polju se nastavlja. Policija i dalje poduzimaju sve mjere i radnje na rasvjetljavanju ovih prijava građana Zenice. Policija u svim ovakvim slučajevima odmah reagira i djeluje, a tako je i u ovom slučaju. Do sada nam se samo javio jedan Sarajlija, koji je naveo da je u parku samo urinirao, te da nije pedofil.

Potraga za seksualnim manijakom: Policija za petama voajeru s Kamberović polja

To je za Radiosarajevo.ba potvrdila Aldina Ahmić, glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Ona je dodala da se prikupljaju saznanja, legitimiraju se osobe, sve kako bi se identificirao i pronašao izvršilac.

"Mogu dodati da smo blizu pronalaska te osobe. Sarajlija koji se javio, s njim je obavljen razgovor i on je pušten. Uzeli smo njegove podatke, a mi nastavljamo istragu”, dodala je Ahmić za naš portal.

Podsjetimo, portal Radiosarajevo.ba je već pisao da su se brojni građani Zenice žalili da su u navedenom parku snimili starijeg muškarca koji se krio iza borova, posmatrao djecu i samozadovoljavao se.

"Došli do određenih saznanja o kojoj osobi se radi i očekujem da u skorije vrijeme bude privedena”, dodala je glasnogovornica Ahmić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije