Sarajevski MUP objavio detalje o hapšenju dilera u Starom Gradu i Centru

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevski MUP objavio detalje o hapšenju dilera u Starom Gradu i Centru
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija (na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas su objavili detalje akcije koju su jučer proveli na području Općine Stari Grad.

Kako su naveli, radilo se o hvatanju dilera.

"Dana 7. juna 2021.godine u 14.10 sati u ulici Veliki čurčiluk, općina Stari Grad Sarajevo, policijski službenici Prve PU lišili su slobode lice N.K., rođen 1998. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga", otkrivaju iz MUP-a.

Naime, kad su ga zaustavili policijski službenici, N.K. je od sebe odbacio određenu količinu materije koja, poručuju iz MUP-a, asocira na opojnu drogu.

U toku kriminalističke obrade, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebu opojnih droga su došli do saznanja da se sa izvršenjem navedenog krivičnog djela može dovedti lice S.H., rođen 1998. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi dva stambena objekta na području općina Stari Grad i Centar Sarajevo.

Prilikom pretresa kuće i pratećih prostorija u ulici Tahtali sokak, općina Centar Sarajevo, koju koristi S.H., pronađeno je i oduzeto sljedeće:
- oko 30 grama suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu,
- 3 paketića sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu i
- 5 paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu spid.

Pomenutog dana u 22.20 sati, lice S.H. je lišeno slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

"O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a N.K. i S.H. su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Poliicijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licima", poručili su iz MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije