Akcija Kolonija: Pogledajte privođenje uhapšenih, evo za šta njih sumnjiče

0
Radiosarajevo.ba
Akcija Kolonija: Pogledajte privođenje uhapšenih, evo za šta njih sumnjiče
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Akcija Kolonija

Nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije, u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo jutros su predata tri inspektora Federalna uprava za inspekcijske poslove i vlasnik jedne trgovinske radnje.

Oni su osumnjičeni za koruptivna krivična djela.

Kako su kazali ranije, ostali osumnjičeni koji su također uhapšeni u akciji Kolonija, a sumnjiče se za razbojništva, krađu, trgovinu narkoticima i nedozvoljeno oružje, bit će u toku dana predati u nadležnost Tužilaštva Kanton Sarajevo.

Fotoreporter portala Radiosarajevo.ba još uvijek je ispred Tužilaštva gdje, već nekoliko sati, pristižu uhapšeni.

Kako nam javlja, neki od njih agresivni su prema pripadnicima sedme sile, te se mogu čuti psovke upućene reporterima, a pojedini su ih pokušali i pljunuti.

Podsjećamo, u sklopu akcije Kolonija, a na osnovu Naredbi Općinskog suda u Sarajevu 16 policijskih timova jučer su izvršili pretrese na 19 lokacija na području Kantona Sarajevo, te je lišeno slobode 14 lica inicijala M.Z. (1995.), K.A. (1999.), M.O. (2000.), E.Š.(1999.), S.Ć.(1999.), A.A. (1983.), A.M. (1993.), E.P. (1987.), K.K. (1987.), M.A. (1979.), N.P. (1989.), S.P. (1987.), S.K.(1987.), H.H. (1991.), dok se lica koja su obuhvaćena ovom istragom H.E. (1998.) i A.S. (1999.) nalaze u pritvoru.

Prilikom pretresa je pronađena određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojne droge „Canabis Sativa L“, „Amfetamin“, oružje, municija, mobilni telefonski aparati i sim kartice, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelima, a koji će biti dokaz u krivičnom postupku.

Također, ovom akcijom je obuhvaćeno i dokumentovanje lica koja se dovode u vezu sa koruptivnim krivičnim djelima „Zloupotreba službena položaja ili ovlaštenja“ iz člana 383., „Primanje dara i drugih oblika koristi“ iz člana 380. i „Protuzakonito posredovanje“ iz člana 382. i „Davanje dara i drugih oblika koristi“ iz člana 381. KZ FBiH.

Vezano za navedena koruptivna krivična djela lišeno je slobode četiri lica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije