Sarajevska policija traga za vozačem koji je udario pješaka i pobjegao s mjesta nesreće

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevska policija traga za vozačem koji je udario pješaka i pobjegao s mjesta nesreće
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

Sarajevska policija traga za vozačem koji je jučer, 10. decembra, udario pješaka i pobjegao s mjesta nesreće.

Kako otkrivaju danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, do nesreće je došlo u 17 u ulici Nikole Šopa, područje općine Ilidža:

"Tom prilikom, prema do sada prikupljenim informacijama, došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka D.Š., rođen 1981. godine, nastanjen u Sarajevu, od strane putničkog motornog vozila Audi, kojim je upravljao NN vozač, koji se nakon saobraćanje nezgode vozilom udaljio s mjesta događaja ne ukazavši pomoć osobi povrijeđenoj u nezgodi."

Vladika Grigorije: Prečesto su naše svađe, srpske i bošnjačke, bivale za tuđi račun

Vladika Grigorije: Prečesto su naše svađe, srpske i bošnjačke, bivale za tuđi račun

Povrijeđenom je, dalje nastavljaju, ljekarska pomoć ukazana na UKC u Sarajevu, a ljekar je konstatovao da je zadobio tešku tjelesnu povredu (fraktura desne potkoljenice), a na Klinici za ortopediju i traumatologiju je zadržan na daljem liječenju.

"Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo,a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku vozača i vozila", poručuju iz sarajevske policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije