Branimir Glavaš potvrdio da se nalazi u BiH: 'Nisam pobjegao, samo ne želim u zatvor'

6
Radiosarajevo.ba
Branimir Glavaš potvrdio da se nalazi u BiH: 'Nisam pobjegao, samo ne želim u zatvor'
Foto: Facebook / Branimir Glavaš

Osuđeni ratni zločinac Branimir Glavaš stigao je u Bosnu i Hercegovinu nakon što je pred Županijskim sudom u Zagrebu osuđen na sedam godina zatvora zbog zločina nad Srbima u Osijeku.

U izjavi za portal 24sata, Glavaš je rekao: "Otišao sam u BiH, ali nisam pobjegao. Imam dvije putovnice. Ne želim više živjeti u Hrvatskoj. Ja sam ovu državu stvarao, ali nisam je zamišljao ovakvu kad sam stavljao glavu na panj. Nemaju niti jednog dokaza. Ovo je politička namještaljka. Nemam namjeru odslužiti ni jednog dana u zatvoru." 

I prije davanja izjave za medije, Branimir Glavaš se oglasio na svom Facebook profilu. Tamo je naveo da se nalazi u Bosni i Hercegovini, te dodao poruku: "Za svaki slučaj. Što je budali i sucu u glavi nikada se ne zna."

Studentici ostalo još 12 mjeseci života: 'Mislila sam da je samo mamurluk...'

Studentici ostalo još 12 mjeseci života: 'Mislila sam da je samo mamurluk...'

Inače, treba spomenuti da ovo nije prvi put da Glavaš dolazi u BiH zbog presuda protiv njega. On je 2009. godine došao u našu zemlju prije izricanja prvobitne presude za ovaj slučaj. Glavaš je na kraju dio kazne odslužio u Mostaru, a 2015. godine mu je Ustavni sud Hrvatske ukinuo kaznu. 

Nakon ponovljenog suđenja, Glavaš je ponovo osuđen, nepravomoćno, na sedam godina zatvora. 

Za svaki slučaj. Što je budali i sucu u glavi nikada se nezna.

Posted by Branimir Glavaš on Tuesday, November 14, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije