Branimir Glavaš šokirao vulgarnom reakcijom na presudu

2
Radiosarajevo.ba
Branimir Glavaš šokirao vulgarnom reakcijom na presudu
Foto: Printscreen / Branimir Glavaš

Županijski sud u Zagrebu je donio presudu Branimiru Glavašu, proglasivši ga krivim za ratne zločine iz 1991. godine. Njemu je izrečena kazna od sedam godina zatvora, no trenutno nije obavezan odmah je izdržati, s obzirom na dio kazne koji je već odslužio u Bosni i Hercegovini.

Nakon izlaska iz zgrade suda u Zagrebu, Glavaš je bio vrlo emotivan i oštar prema sudu, vrijeđao ga i uzvikivao svoje frustracije. Izrazio je sumnje u poštenje suda i njegove odluke, tvrdeći da je proces politički motivisan.

Glavaš je dodatno iznio svoju sumnju u suca koji je vodio postupak, optužujući ga za pristranost i nazivajući ga "slugom režima". Istaknuo je da je očekivao pravedan proces, tvrdeći da je u novom postupku ispitano mnogo ključnih svjedoka i pregledano mnogo materijalnih dokumenata koji nisu bili uzeti u obzir tijekom prvog suđenja.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

No, uprkos svojim uvjerenjima, Glavaš je najavio namjeru žalbe na ovu presudu i nije planirao ponovno biti zatvoren.

Osim toga, Glavaš je dao naslutiti da su ovakvi procesi dio političke igre i sugerirao da bi suci koji donose takve odluke mogli biti promaknuti na visoke funkcije u pravosudnom sustavu. Na pitanje hoće li se ponovno vratiti u Bosnu i Hercegovinu, odgovorio je kratko, rekavši da će putovati kao slobodan građanin, prenosi portal 24sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije