Sarajevska policija otkrila: Dijete nisu napali migranti

5
Radiosarajevo.ba
Sarajevska policija otkrila: Dijete nisu napali migranti
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

*Ažurirano 19. 06. u 17.28: Nakon objave da je u sarajevskom naselju Dolac-Malta sinoć pretučen maloljetnik (2004. godište), što je i potvrđeno iz sarajevske policije, na našu redakciju stigao je demantij oca dječaka inicijala M. U. (ime i prezime poznati redakciji, op.pr.) kazavši nam kako njegov sin nije govorio istinu. Više o svemu čitajte OVDJE.

Ovom prilikom izvinjavamo se čitateljima portala Radiosarajevo.ba

Da podsjetimo, našu redakciju pozvao je uznemireni otac M.U. (ime i prezime poznati redakciji, op.pr.) kazavši nam kako je njegov sin, sinoć u blizini tzv. zgrade stometarke, napadnut od strane migranata.

"Pokušali su mu oteti mobitel i on se borio. 

Iako sam mu uvijek govorio da dâ telefon ako dođe do ovoga, on nije htio. Na svu sreću naišla je grupa građana koja je uspjela da ga spasi", kazao je on.

Zadobio je teške tjelesne povrede i zadržan je na liječenju na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

M.U. je u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba kazao da je njegov sin trenuto na Odjelu intenzivne njege, te da ga spremaju za operaciju, zbog puknuća slezene i drugih povreda.

Iz policije nisu željeli komentirati navodne napadače, već su nam kazali da se priprema prijava, te da intenzivno rade na rasvjetljavanju ovog događaja. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije