Dijete slagalo oca i policiju: Nisu ga napali migranti, već je pao s tramvaja

3
Radiosarajevo.ba
Dijete slagalo oca i policiju: Nisu ga napali migranti, već je pao s tramvaja
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija ( Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Nakon objave da je u sarajevskom naselju Dolac-Malta sinoć pretučen maloljetnik (2004. godište), što je i potvrđeno iz sarajevske policije, na našu redakciju stigao je demantij oca dječaka inicijala M. U. (ime i prezime poznati redakciji, op.pr.) kazavši nam kako njegov sin nije govorio istinu. 

"Poštovani, upućujem demantij na vijest o napadu migranata", kazao je M. U. za portal Radiosarajevo.ba.

Kako kaže, prema iskazu očevidaca i trenutnim informacijama s kojim raspolaže policija, nikakav napad se nije desio već da je njegov sin pao iz tramvaja u blizini Remize.

Tim povodom kontaktirali smo i MUP KS, koji su za portal Radiosarajevo.ba potvrdili ove navode. 

"Radeći na rasvjetljavanju okolnosti vezanih za ovu prijavu, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su došli do saznanja da maloljetno lice nije pretučeno, već je povrede zadobilo usljed pada sa zadnjeg dijela tramvaja, na lokalitetu Otoke, područje općine Novi grad Sarajevo", kazao nam je Mirza Hadžiabdić iz Službe za odnose s javnošću MUP-a KS

Naime, isti se popeo na konzulu, na zadnjem dijelu tramvaja, te je usljed pada zadobio povrede, za koje je na KCUS-u utvrđeno da se radi o teškim tjelesnim povredama.

"Prvobitno je rekao da su povrede nanesene od strane drugih lica, ali se radom na terenu došlo do saznanja da se radi o padu s tramvaja, o čemu postoje i svjedoci, a policija je pronašla i mjesto događaja sa određenim tragovima i predmetima, te je na tom mjestu izvršen uviđaj", ispričao nam je Hadžiabdić.

O svemu navedenom je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju dalji rad na dokumentovanju ovog događaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije