Sarajevo: Uhapšeni razbojnici koji su pljačkali na području Otoke i Nove Otoke

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Uhapšeni razbojnici koji su pljačkali na području Otoke i Nove Otoke
Arhiv / Ilustracija

Sarajevska policija jučer je uhapsila dva pljačkaša koji su u proteklom periodu u dijelu Sarajeva počinili više razbojništava. 

Dvojica su uhapšena u 16.30 sati u ulici Bulevar Meše Selimovića, općina Novi grad Sarajevo, a riječ je o: A.B., rođen 1994. godine u Sarajevu i A.H., rođen 1993. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni.

Kako je saopćeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, uhapšeni su "zbog postojanja osnova sumnje da su u proteklom periodu na području naselja Otoka i Nova Otoka, općina Novi grad Sarajevo, počinili više krivičnih djela iz člana 289. KZ F BiH (Razbojništvo)".

Doznaje se kako je, prilikom pretresa kod A.H., pronađen i oduzet jedan plastični pištolj.

"O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad pomenutim licima", navode iz MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije