Uhapšen jedan pljačkaš zlatare na Baščaršiji

Radiosarajevo.ba
Uhapšen jedan pljačkaš zlatare na Baščaršiji
Radiosarajevo.ba / Ilustracija - MUP KS

Policijski službenici Odjeljenja za imovinske delikte Uprave policije MUP-a KS su zbog postojanja osnova sumnje da je u nedjelju izvršio pljačku zlatare „DAR“, na Baščaršiji uhapsili su J.B. (26) iz Sarajeva, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uhapšeni je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku drugog učesnika u izvršenju ovog krivičnog djela, kao i drugih osoba koja se mogu dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom.

Podsjećamo, u nedjelju oko 13:20 dvije osobe su se doveze na motoru te izvršili pljačku zlatare na Baščaršiji nakon čega su pobjegli u nepoznatom pravcu.

Sve se desilo popodne, u dijelu dana kada na Baščaršiji boravi dosta posjetilaca, pa je scena unijela nemir među građane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije