Sarajevo: Pronađena još jedna bomba na istoj lokaciji

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Pronađena još jedna bomba na istoj lokaciji
Foto: FUCZ / Aviobomba kod RTV doma

Nakon što je u četvrtak na gradilištvu u blizini zgrade RTV doma u sarajevskom naselju Alipašin Most pronađena aviobomba i sigurno transportovana, direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak potvrdio je za Radiosarajevo.ba da je pronađena još jedna bomba na istoj lokaciji.

Jedan od radnika koji je pronašao aviobombu: Nije me strah, ja bih je natovario

"Na istoj lokaciji kao i prije nekoliko dana, najvjerovatnije riječ je o istoj bombi istih gabarita. Može biti riječ o različitom upaljaču, jer i kada se bombarduje koriste se različiti upaljači", kazao je Solak.

Kod RTV doma pronađena opasna aviobomba, u planu evakuacija stanovništva

Još najmanje sto godina će se uklanjati eksplozivna sredstva u BiH

Situacija je nešto drugačija nego prošli put istaknuo je Solak i dodao da je sada bomba u zemlji i da se vidi samo gornji dio. 

"Veliko je blato na ovom lokalitetu nakon kiša, pa će biti vrlo teško raditi na samom terenu, ali naše ekipe su spremne i znaju šta im je činiti", rekao je Solak.

Aviobomba kod RTV doma - undefined

Foto: FUCZ: Aviobomba kod RTV doma

Procedura oko evaukacija i obezbjeđenja prostora je u potpunosti ista, urađena je evakuacija gradilišta, vikend je pa brojne firme koje se dole nalaze ne rade.

Bravo, heroji demineri: Izvađen upaljač iz opasne aviobombe

"U zavisnosti od situacije procijenit ćemo da li će se raditi evakuacija stambenih objekata u blizni, ali svakako će svi biti upozoreni", zaključio je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije