Sarajevo: Potukli se migranti, jedan zadobio povrede opasne po život

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Potukli se migranti, jedan zadobio povrede opasne po život
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Jučer, u 15.20 sati, dežurna služba Četvrte Policijske uprave u Sarajevu dobila je dojavu da se u ul. Adema Buće, općina Novi Grad, ispred tržnog centra nalazi povrijeđeno lice.

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je povrijeđeno lice – migrant, A.A.A. rođen 1990.godine iz Maroka, kojem su od strane drugog NN lica, također migranta, upotrebom metalnog predmeta u predjelu glave nanesene tjelesne povrede.

"Povrijeđeno lice je vozilom ZZHMP Kantona Sarajevo prevezeno na KUM UKC Sarajevo, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život, te je zadržan na daljem liječenju na Klinici za neurohirurgiju UKC Sarajevo", saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju i rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije