Nanošenje teških tjelesnih povreda: Mostarskim nasilnicima 18 mjeseci zatvora

Radiosarajevo.ba
Nanošenje teških tjelesnih povreda: Mostarskim nasilnicima 18 mjeseci zatvora
Foto: Pixabay / Ilustracija

Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona danas je zaključilo Nagodbu o priznanju krivnje sa optuženicima Dejanom Ahmetovićem, Željkom Sejdovićem i Ahmedom Sejdovićem.

Općinski sud u Mostaru prihvatio je i istoga dana izrekao osuđujuću prvostepenu presudu kojom je oglasio krivim optužene Dejana Ahmetovića (1989.), Željka Sejdovića (1998.) i Ahmeda Sejdovića (1995.), zbog kaznenog djela Teška tjelesna povreda, pa im izrekao kaznu zatvora u trajanju od po šest mjeseci.

Optuženicima je u kaznu zatvora uračunato vrijeme provedeno u pritvoru počev od dana 16. marta 2020. godine. Također, Općinski sud u Mostaru je svim optuženicima produžio pritvor, koji će trajati do upućivanja optuženika na izdržavanje kazne zatvora, a najdužr devet mjeseci.

Naime, trojici optuženika se Optužnicom Tužiteljstva stavljalo na teret da su dana 16. marta 2020. godine, oko 21 sati, u ulici Mostarskog bataljona b.b., u Mostaru, ušli u poslovni prostor u kojem se nalazio oštećeni O. T., Prvooptuženi Dejan Ahmetović udario je nogom u staklo na ulaznim vratima navedenog prostora, te isto razbio, zatim otključao ulazna vrata, a potom su sva trojica ušli u unutrašnjost poslovnog prostora, pa šakama i nogama, koristeći pri tome i metalni bokser, udarali oštećenog u predjelu glave i stomaka, uslijed kojih udaraca je oštećeni zadobio tešku tjelesnu povredu u vidu prijeloma donje čeljusti,.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije