Sarajevo: Pijana žena iz Austrije uništavala nadgrobna obilježja na Barama

1
Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Pijana žena iz Austrije uništavala nadgrobna obilježja na Barama
Foto: KJKP Pokop / Oštećena obilježja

*Ažurirano u 15.29 nakon poruke iz KJKP Pokop koji su korigirali informaciju MUP-a, kazavši kako nisu oštećeni nadgrobni spomenici, već nadgrobna obilježja

U Sarajevu je jučer, u 13.30, uhapšena 33-godišnja Austrijanka, nakon što je uništavala nadgrobne spomenike na Barama...

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, uhapsili su je policijski službenici Druge PU.

Žena ima inicijale S.N.S.B., a rođena je 1988. godine u Austriji, gdje je i nastanjena.

Trenutno ima privremeni boravak u Sarajevu.

Uhapšena je pod sumnjom da je počinila krivično djelo iz člana 379. stav 1. KZ F BiH (Povreda mira pokojnika).

Naime, ista je u krugu Gradskog groblja “Bare”, ulica Jukićeva, općina Centar Sarajevo, u alkoholiziranom stanju, upotrebom fizičke snage, oštetila četiri nadgrobna spomenika.

"O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a navedeno lice je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad istom", navode iz MUP-a.

Reakcija iz Pokopa:

"Dužni smo saopćiti da je žena čiji su inicijali S.N.S.B. (33) uhapšena, jer je pod dejstvom alkohola, upotrebom fizičke sile, oštetila četiri nadgrobna obilježja na gradskom groblju Bare, a ne spomenika kako su mediji objavili. Dakle, riječ je o četiri drvena krsta, za čiju nanesenu štetu se KJK Preduzeće Pokop već pobrinulo."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije