! / Uspješna akcija policije: Uhapšen kradljivac bicikala u Zenici

23. 02. 2021. u 13:10:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 14

Policijski službenici Policijske uprave I u Zenici rasvjetili su niz krađa bicikala koja su ukradena u prethodnom periodu iz stubišta stambenih zgrada i dvorišta kuća.

Službenici policije su došli do operativnih saznanja da se u vezu sa izvršenjem predmetnih krađa može dovesti osoba I.V., rođena 1964. godine, iz Zenice.

"U skladu sa prikupljenim operativnim saznanjima,19. februara 2021., a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Zenici, i uz asistenciju jednog tima Specijalne policijske jedinice, izvršen je pretres stana u ulici Trg Alije Izetbegovića, koji koristi navedeno lice. Izvršenim pretresom, policijski službenici su pronašli 20 bicikla i veću količinu dijelova za bicikle ( ramovi, felge, gume, blatobrani, pumpe za bicikl, sjedišta i sicevi, korpe za bicikl i drugi dijelovi bicikla koji potiču iz krivičnih djela), kao i alat korišten prilikom otuđenja istih", istakli su iz MUP-a ZDK.

Nakon izvršenog pretresa, osoba I.V. je uhapšena i zadržana u prostorijama Policijske uprave I, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada, a pronađeni bicikli i predmeti su privremeno oduzeti i biti će predmet daljnjih provjera i postupanja policijskih službenika.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA