Sarajevo: Na Ilidži napadnuti i povrijeđeni policajci

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Na Ilidži napadnuti i povrijeđeni policajci
Foto: Radiosarajevo.ba / Radiosarajevo.ba / Arhiv

U noći sa subote na nedjelju, u Sarajevu su opet napadnuti policijski službenici,

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, sve se dogodilo 28. oktobra, deset minuta iza ponoći, u ulici Butmirska cesta, općina Ilidža.

"Dana 28. oktobra u 00.20 sati, policijski službenici V PU lišili su slobode I.H., rođen 1968. u Sarajevu i I.D., rođen 1990. u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 359. KZ F BiH (Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti).

Isti su navedenog dana u 00.10 sati u ulici Butmirska cesta, općina Ilidža, fizički napali policijske službenike. Povrijeđenim policijskim službenicima je ljekarska pomoć ukazana u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara kod istih konstatovane lakše tjelesne povrede. Pomenutog dana, nakon završene kriminalističke obrade, I.H. i I.D. su uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo", navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije