Sarajevo: MUP ponovo oduzimao automobile bahatim vozačima - jedan duguje skoro 53 hiljade KM!

1
Radiosarajevo.ba
Sarajevo: MUP ponovo oduzimao automobile bahatim vozačima - jedan duguje skoro 53 hiljade KM!
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Pripadnici MUP-a KS u kontroli

Sarajevska policija nastavila je sa akcijom oduzimanja vozila od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

U posljednjem biltenu koje je javnosti poslalo Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, navodi se kako su u protekla dva dana oduzeli čak četiri automobila, a jedan su oduzeli 24-godišnjem mladiću koji, vjerovali ili ne, ima neplaćenih kazni u iznosu od skoro 53 hiljade KM!

Kad je riječ o ovom mlađahnom rekorderu, MUP navodi:

Izgorio objekat na Alipašinom Polju

Izgorio objekat na Alipašinom Polju

"Dana 7. aprila u 10.00 sati, u ulici Patriotske lige, općina Centar, policijski službenici PU Centar, prilikom vršenja uviđaja saobraćajne nezgode su kontrolisali putničko motorno vozilo VW Caravelle, vlasništvo B.Š., a kojim je upravljao R.S., rođen 2000. godine, nastanjen u Sarajevu. Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 52.780,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja. Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 184. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini, a protiv vlasnika vozila iz člana 172. stav 5. istog Zakona."

Slijedi 27-godišnjak koji također nema položen vozački ispit i neplaćenih kazni u iznosu od 15 hiljada KM. MUP otkriva:

"Dana 6. aprila u 10,15 sati u ulici Boce, općina Hadžići, policijski službenici PU Hadžići su kontrolisali putničko motorno vozilo BMW, vlasništvo B.B., a kojim je upravljao F.B., rođen 1997. godine, nastanjen u Hadžićima. Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 15.440,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja. Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini."

Sarajevska policija oduzela još tri automobila, ukupan iznos neplaćenih kazni skoro 15.000 KM

Sarajevska policija oduzela još tri automobila, ukupan iznos neplaćenih kazni skoro 15.000 KM

Oduzeto je i vozilo kojim je upravljao 31-godišnjak, koji duguje nešto više od 4.000 KM:

"Dana 7. aprila u 00.10 sati u ulici Adema Buće, općina Novi Grad, policijski službenici PU Novi Grad su kontrolisali putničko motorno vozilo Citroen, vlasništvo K.M., a kojim je upravljao V.M., rođen 1993. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 4.180 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja. Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 184. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini."

Oduzeto je i vozilo od 45-godišnjaka:

"Dana 6. aprila u 9.40 sati u ulici Safvet-bega Bašagića, općina Stari Grad, policijski službenici PU Stari Grad su kontrolisali putničko motorno vozilo Opel Astra, vlasništvo N.Ć., a kojim je upravljao M.Ć., rođen 1979. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Izvršenim provjerama utvrđeno je da 45-godišnjak upravlja vozilom bez važeće registracije i bez posjedovanja vozačke dozvole, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 2.440 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja. Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije