Vozili bez položene vozačke, imaju 15.800 KM neplaćenih kazni: Sarajevska policija oduzela 2 vozila

1
Radiosarajevo.ba
Vozili bez položene vozačke, imaju 15.800 KM neplaćenih kazni: Sarajevska policija oduzela 2 vozila
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija / MUP KS

U prethodna dva dana sarajevska policija oduzela je dva automobila od vozača koji su vozili bez položenog vozačkog ispita.

21. marta u 01:20 sati u ulici Igmanska, općina Vogošća, policijski službenici PU Vogošća su kontrolisali putničko motorno vozilo Fiat Bravo, kojim je upravljao E.B., rođen 1989. godine, nastanjen u Vogošći.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da 35-godišnjak upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 2.200,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Nesreća u rudniku Mramor: Rudar zatrpan, spasioci pokušavaju doći do njega

Nesreća u rudniku Mramor: Rudar zatrpan, spasioci pokušavaju doći do njega

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 184. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

20. marta 2024. godine u 13:40 sati u ulici Malta, općina Novo Sarajevo, policijski službenici Jedinice za saobraćaj su kontrolisali putničko motorno vozilo Fiat, vlasništvo Z.M., a kojim je upravljao A.G., rođen 2001. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 13.622,40 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 184. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini, a protiv vlasnika vozila za počinjeni prekršaj iz člana 172. stav 5. istog Zakona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije