Sarajevska policija oduzela još tri automobila, ukupan iznos neplaćenih kazni skoro 15.000 KM

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevska policija oduzela još tri automobila, ukupan iznos neplaćenih kazni skoro 15.000 KM
Foto: AA / MUP KS

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo oduzeli su tri vozila višestrukim prekršiocima koji zajedno duguju skoro 15.000 KM na ime neplaćenih kazni. 

U nedjelju, 31. marta 2024. godine u 10,05 sati u ulici Hifzi Bjelevca, općina Ilidža, policijski službenici Jedinice za saobraćaj su kontrolisali putničko motorno vozilo "VW Passat", vlasništvo Z.A., a kojim je upravljao N.M., rođen 1992. godine u Bratuncu, nastanjen u Sarajevu.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da 32-godišnjak upravlja vozilom u vrijeme trajanja izrečene zaštitne mjere zabrane, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 4.340,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Istog dana, u 14,50 sati u ulici Polomska, općina Ilijaš, policijski službenici PU Ilijaš su kontrolisali putničko motorno vozilo "Seat Altea", kojim je upravljao J.Č. iz Ilijaša. Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 6.610,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

U ponedjelja, 01. aprila 2024. godine u 00,05 sati u ulici Hiseta, općina Centar, policijski službenici Jedinice za saobraćaj su kontrolisali putničko motorno vozilo "Audi", vlasništvo A.S., a kojim je upravljao 25-godišnji I.S. iz Ilijaša.

MUP KS oduzeo dva automobila: Nemaju vozačke, ali imaju više od 10.000 KM neplaćenih kazni

MUP KS oduzeo dva automobila: Nemaju vozačke, ali imaju više od 10.000 KM neplaćenih kazni

Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja vozilom u vrijeme trajanja izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 3.950,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od sva tri prekršioca su privremeno oduzeta predmetna vozila, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podneseni Zahtjevi za pokretanje prekršajnih postupaka za počinjene prekršaje iz člana 184. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije