Sarajevski MUP oduzeo 4 automobila od bahatih vozača: Jedan imao više od 30 hiljada neplaćenih kazni

2
Radiosarajevo.ba
Sarajevski MUP oduzeo 4 automobila od bahatih vozača: Jedan imao više od 30 hiljada neplaćenih kazni
Foto: MUP KS / Ilustracija (na slici nisu vozila koja se navode u tekstu)

Sarajevska policija proteklih dana ponovo je oduzimala automobile od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja...

Kako danas, 12. februara, navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, u petak, 9. februara, u 23,30 sati u ulici Zagrebačka, općina Novo Sarajevo, policijski službenici PU Novo Sarajevo su kontrolisali motorno vozilo Fiat Dukato, vlasništvo L.A., a kojim je upravljao M.H., rođen 1988. godine, nastanjen u Sarajevu. Izvršenim provjerama utvrđeno je da 36-godišnjak upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registaru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 30.340,80 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja. Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Potom, u subotu, 10. februara u 2 sata ujutro, u ulici Bulevar Ivice Osima, općina Novo Sarajevo, policijski službenici PU Novo Sarajevo su kontrolisali putničko motorno vozilo Audi, vlasništvo E.Ž., a kojim je upravljao N.Ž., rođen 1989. godine, nastanjen u Sarajevu. Izvršenim provjerama utvrđeno je da 35-godišnjak upravlja vozilom u vrijeme trajanja izrečene zaštitne mjere zabrane, a u registaru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 2.621,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja. Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Na Bjelašnici 2, a u Mostaru 20 stepeni: Objavljena prognoza do utorka - bit će i kiše i sunca

Na Bjelašnici 2, a u Mostaru 20 stepeni: Objavljena prognoza do utorka - bit će i kiše i sunca

Također u subotu, samo u 21.15, u ulici Igmanski put, općina Hadžići, policijski službenici PU Hadžići su kontrolisali putničko motorno vozilo VW Golf III, vlasništvo S.E., a kojim je  bez položenog vozačkog ispita upravljao 22-godišnji I.E. iz Hadžića. Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani u registaru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 5.590,80 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja. Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Zatim u nedjelju, 11. februara u 11.30 sati u ulici Mrakovo, općina Ilijaš, policijski službenici PU Ilijaš su kontrolisali putničko motorno vozilo Fiat Bravo, vlasništvo I.M., a kojim je prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, upravljao 29-godišnji K.A. iz Tuzle. Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani u registaru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 5.000,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja. Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 227. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije