Rotvajler napao i izgrizao djecu: Inspekcija naredila eutanaziju psa, vlasniku krivična prijava

2
Radiosarajevo.ba
Rotvajler napao i izgrizao djecu: Inspekcija naredila eutanaziju psa, vlasniku krivična prijava
Fena / Rotvajler

Rotvajler, koji je na igralištu u naselju Puhalo u Kozarskoj Dubici napao i povrijedio dvoje djece, pod nadzorom je, a izdato je i rješenje o eutanaziji, jer zakonska procedura predviđa ovakav postupak kada se utvrdi da je pas ranije činio ista djela, potvrđeno je u Veterinarskoj inspekciji Kozarska Dubica.

"Nakon što je Policijska stanica Kozarska Dubica postupila po prijavi zaprimljenoj 23. decembra da je na dječijem igralištu u ulici Miroslava Antića u Kozarskoj Dubici, pas napao i ugrizao dvoje djece koja su zadobila tjelesne povrede, o svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, koji se izjasnio da se u konkretnom slučaju radi o krivičnom djelu izazivanje opšte opasnosti, za koje će nadležnom tužilaštvu protiv M. V. iz Kozarske Dubice biti dostavljen izveštaj za počinjeno krivično djelo", saopšteno je u Policijskoj upravi Prijedor.

Podsjetimo, dvoje djece zadobilo je povrede kada ih je na igralištu u Kozarskoj Dubici napao pas i jedno od njih je zadobilo teške povrede u predjelu lijeve noge.

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije