U toku ročište Ademu Šumanu - njegov advokat tražio da se javnost isključi sa suđenja

7
D. S.
U toku ročište Ademu Šumanu - njegov advokat tražio da se javnost isključi sa suđenja
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ročište Ademu Šumanu

U Kantonalnom sudu u Sarajevu u toku je ročište Ademu Šumanu, koji je osumnjičen da je 28. januara 2024. pucao u Farisa Pendeka i usmrtio ga. 

Tužilaštvo za Šumana traži jednomjesečni pritvor. 

Njegov advokat Damir Kočo zatražio je da se javnost isključi sa suđenja, poručivši kako će se tokom procesa otkrivati pojedine stvari koje "nisu u interesu da se objave u javnosti", no sutkinja Melika Murtezić je to odbila.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Podsjetimo, u nedjelju, 28. januara 2024. godine, oko 23.35 sati, PU Novi Grad obaviještena je da je na raskrsnici ulica VII transverzala i Bulevar Meše Selimovića došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Vozaču D. K. (2005) i putniku E. R. (2005) su konstatovane lakše tjelesne povrede, dok treći putnik iz vozila, B. H. (2005) nije povrijeđen. Uviđajem je rukovodila tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a obavili su ga pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Adem Šuman sproveden u prostorije Tužilaštva KS
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba: Adem Šuman sproveden u prostorije Tužilaštva KS

U poslijepodnevnim satima, dana 29. januara 2024. godine, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom postupajuće tužiteljice, lišili su slobode Adema Šumana, rođen 2000. godine u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ubistvo (član 166. stav 2, tačka b) KZ FBiH) na štetu Farisa Pendeka (2005).

U nadležnost Tužilaštva KS u utorak, 30. januara, u popodnevnim satima sproveden je ubica Adem Šuman i pomagači inicijala E.G. (1987) i M.S. (2000), obojica iz Sarajeva

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije