U Tužilaštvo KS predat Adem Šuman koji je ubio mladića (19) na Otoci

7
Radiosarajevo.ba
U Tužilaštvo KS predat Adem Šuman koji je ubio mladića (19) na Otoci
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Adem Šuman sproveden u prostorije Tužilaštva KS

Adem Šuman, koji se tereti da je 28. januara, pucao na Farisa Pendeka i usmrtio ga, sproveden je u prostorije Tužilaštva Kantona Sarajevo. 

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo Pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela (član 346. KZ FBiH) istog dana su lišeni slobode E.G. (1987) i M.S. (2000), obojica iz Sarajeva. 

Šuman će u nadležnosti Tužilaštva KS biti zadržan 24 sata nakon čega će tužilac donijeti odluku o prijedlogu za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora.

U BiH uhapšen nastavnik: Pijan došao na nastavu pa polno uznemiravao učenice

U BiH uhapšen nastavnik: Pijan došao na nastavu pa polno uznemiravao učenice

Podsjetimo, u nedjelju, 28. januara 2024. godine, oko 23.35 sati, PU Novi Grad obaviještena je da je na raskrsnici ulica VII transverzala i Bulevar Meše Selimovića došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Vozaču D. K. (2005) i putniku E. R. (2005) su konstatovane lakše tjelesne povrede, dok treći putnik iz vozila, B. H. (2005) nije povrijeđen. Uviđajem je rukovodila tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a obavili su ga pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Novi detalji pucnjave u Sarajevu: U automobilu sa ubijenim mladićem (19) bilo još osoba

Novi detalji pucnjave u Sarajevu: U automobilu sa ubijenim mladićem (19) bilo još osoba

U poslijepodnevnim satima, dana 29. januara 2024. godine, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom postupajuće tužiteljice, lišili su slobode Adema Šumana, rođen 2000. godine u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ubistvo (član 166. stav 2, tačka b) KZ FBiH) na štetu F.P. (2005).

U nadležnost Tužilaštva KS u utorak, 30. januara, u popodnevnim satima sproveden je ubica Adem Šuman i pomagači inicijala E. G. i M. S.

Na mjestu događaja bio je fotoreporter portala Radiosarajevo.ba i zabilježio je trenutke sprovođenja Adema Šumana u Tužilaštvo KS. Pogledajte šta je zabilježio sa mjesta događaja. 

Adem Šuman sproveden u prostorije Tužilaštva KS
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba: Adem Šuman sproveden u prostorije Tužilaštva KS

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije