Razbojnici pucali na policiju nakon pljačke pumpe na Stupu

S. H.
Razbojnici pucali na policiju nakon pljačke pumpe na Stupu
Foto: Facebook / Ilustracija
Neidentificirane osobe pucale su sinoć na pripadnike MUP-a KS-a tokom pronalaska automobila koji je ukraden prilikom pljačke benzinske pumpe Ina u ulici Džemala Bijedića, općina Ilidža.

Iza ponoći izvršeno je razbojništvo uz upotrebu vatrenog oružja na benzinskoj pumpi Ina prilikom čega su razbojnici ukrali određenu sumu novca i automobil u vlasništvu uposlenika benzinske pumpe, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba u Uredu za odnose s javnošću Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo.

U policijskoj akciji u ulici Bojnička u naselju Doglodi u blizini hotela Deliminium pronađen je ukradeni automobil oko 2:20 sati.

Dvije osobe otvorile su vatru na policijske službenike, koja im je uzvratila vatrom, a prilikom pucnjave izrešetan je ukradeni automobil Golf 5, nakon čega su se razbojnici udaljili sa mjesta događaja. Nakon potjere, iskoristivši smanjenu vidljivost zbog magle, NN lica su napustila otuđeno motorno vozilo i udaljila se u nepoznatom pravcu.

Policijski službenici i dalje tragaju za razbojnicima.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su pripadnici MUP-a KS-a, a o cijelom događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva KS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije