Objavljena potjernica za Sašom Golubom: Ima i fotografija

Radiosarajevo.ba
Objavljena potjernica za Sašom Golubom: Ima i fotografija
Foto: Twitter / Saša Golub

Ministarstvo unutrašnji poslova Kantona Sarajevo objavilo je na svom Teitter nalogu potjernicu za Sašom Golubom, osumnjičenom za ubistvo Nedžiba Spahića u sarajevskom restoranu.

Podsjetimo, danas je saopćeno da je postupajući tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo predložio Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora i raspisivanje potjernice Saši Golubu koji se sumnjiči da je direktni počinilac ubistva Nedžiba Spahića.

"Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva, potom zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti", saopćeno je.

Sejo Hrenovica, koji se u istrazi o ubistvu Nedžiba Spahića Džibe na Grbavici sumnjičio za pomaganje, pušten je na slobodu.

Na Spahića je pucano u ponedjeljak uvečer u restoranu Paper Moon, nakon čega je istu noć podlegao povredama.

Napadač je prišao stolu u restoranu i ispalio nekoliko hitaca, te se udaljio. Vratio se u automobil Alfa Romeo u kojem ga je čekala jedna osoba te su se udaljili u nepoznatom pravcu. 

Vozilo je pronađeno u sarajevskom naselju Ciglane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije