Raspisana potjernica za akterom pucnjave u Sarajevu u kojoj je ubijen Nedžib Spahić

Radiosarajevo.ba
Raspisana potjernica za akterom pucnjave u Sarajevu u kojoj je ubijen Nedžib Spahić
Foto: Radiosarajevo.ba / Alfa Romeo

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) raspisala je potragu za osobom inicijala S.G. nakon sinoćnjeg ubistva u sarajevskom restoranu Paper Moon.

"Do sada je slobode lišena osoba inicijala S. H. , rođen 1960. godine, osumnjičen za krivično djelo pomaganja, te se nad njim vrši kriminalistička obrada u službenim prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, dok je za drugom osobom inicijala S. G., rođen 1977. godine, raspisana potraga", saopćeno iz MUP-a KS.

Kako nezvanično saznajemo, riječ je o Saši Golubu, koji je od ranije poznat policijskim i pravosudnim organima u Bosni i Hercegovini, a dovodi se u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Podsjetimo, na Spahića je pucano sinoć u restoranu Paper Moon, nakon čega je kasno sinoć podlegao povredama. 

Napadač je prišao stolu u restoranu, koji se nalazi u naselju Grbavica, i ispalio nekoliko hitaca, te se udaljio. Vratio se u automobil Alfa Romeo u kojem ga je, prema trenutno dostupnim informacijama, čekala jedna osoba te su se udaljili u nepoznatom pravcu.

Vozilo je pronađeno u naselju Ciglane, ali u njemu nije bilo nikoga tako da se još uvijek traga za napadačem i njegovim pomoćnikom.

Policija je došla do saznanja o identitetu osobe koja se dovodi u vezu s izvršenjem ovog krivičnog djela, ali zbog istrage ne mogu reći o kome je riječ.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije