Ubistvo Nedžiba Spahića: Evo šta Tužilaštvo predlaže Sudu

Radiosarajevo.ba
Ubistvo Nedžiba Spahića: Evo šta Tužilaštvo predlaže Sudu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Grbavica

Postupajući tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo predložio je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora i raspisivanje potjernice Saši Golubu koji se sumnjiči da je direktni počinilac ubistva Nedžiba Spahića.

"Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva, potom zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti", saopćila je glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić. 

Sejo Hrenovica koji se u istrazi o ubistvu Nedžiba Spahića Džibe na Grbavici, sumnjičio za pomaganje, pušten je na slobodu, potvrđeno je ranije iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

"Nakon što ga je ispitao postupajući tužilac, S. H. je pušten na slobodu", kazala je kratko Azra Bavčić.

Podsjetimo, na Spahića je pucano u ponedjeljak uvečer u restoranu Paper Moon, nakon čega je istu novć podlegao povredama. 

Napadač je prišao stolu u restoranu, koji se nalazi u naselju Grbavica, i ispalio nekoliko hitaca, te se udaljio. Vratio se u automobil Alfa Romeo u kojem ga je, prema trenutno dostupnim informacijama, čekala jedna osoba te su se udaljili u nepoznatom pravcu.

Vozilo je pronađeno u sarajevskom naselju Ciglane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije