Racija u BiH: Gosti šmrkali kokain u kafiću, policajci hapsili

2
Radiosarajevo.ba
Racija u BiH: Gosti šmrkali kokain u kafiću, policajci hapsili
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / MUP RS

Pripadnici Policijske uprave Bosanska Gradiška jučer su oko 23.35 sati izveli raciju u ugostiteljskom objektu u ulici Živojina Mišića u Bosanskoj Gradišci.

Iz MUP-a RS saopćeno je da su policajci zatekli B. P. i G. B., obojica iz Bosanske Gradiške, da konzumiraju bijelu praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain.

"Na licu mjesta izvršen je uviđaj. Tom prilikom su izuzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Daljim radom policajaca utvrđeno je da je drogu koja je konzumirana nabavio i omogućio za korištenje B. P, dok je S. D. iz Bosanske Gradiške omogućio konzumiranje droge u ugostiteljskom objektu, nakon čega su sva tri lica lišena slobode", navodi se u saopćenju.

Merima Čelik dobila još jedno vrijedno priznanje: 'Prvi put je žensko Policajac godine'

Merima Čelik dobila još jedno vrijedno priznanje: 'Prvi put je žensko Policajac godine'

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bosanskoj Gradišci, izvršen je pretres kuća, pratećih objekata i ugositeljskog objekta na tri lokacije na području grada Bosanska Gradiška koje koriste osumnjičeni. Tom prilikom je pronađen, također, kokain.

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se osumnjičeni ispitaju na navedene okolnosti, te da se protiv B. P. i S. D. dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu omogućavanje uživanja opojne droge, dok je G. B. izdat prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru (konzumiranje opojne droge).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije