Pucnjava u BiH: Pucao sačmaricom po solarnim panelima

0
Radiosarajevo.ba
Pucnjava u BiH: Pucao sačmaricom po solarnim panelima
Foto: Pixabay / Solarni paneli

Nepoznata osoba pucala je sačmaricom na solare na Čulama kod Mostara.

Kako saznaje Hercegovina info iz više izvora, na mjesto događaja izlazila je i kriminalistička policija, a navodno se i na kamerama vidi pucnjava na solare, koji su stradali od sačme.

Javnost o ovom događaju nije upoznata, a u biltenu se navodi da je došlo do oštećenja solara, ali ne i da se radilo o pucnjavi.

Nesreća u rudniku Mramor: Rudar zatrpan, spasioci pokušavaju doći do njega

Nesreća u rudniku Mramor: Rudar zatrpan, spasioci pokušavaju doći do njega

"Dvadesetsedmog novembra u 8.55 sati D. S. prijavio je oštećenje solarnih panela u mjestu Čule", naveo je o ovom događanju citat iz biltena MUP-a HNK Ljudevit Marić.

O načinu na koji su ishodovane dozvole za gradnju solara na ovoj lokaciji ranije su objavili Hercegovina.info.

Vlada HNK na žurnoj telefonskoj sjednici koncem 2020. godine dodijelila koncesiju na Kruševu kod Mostara preduzeću iz Prozor-Rame, da bi mu ubrzo Grad Mostar izdao dozvole za gradnju na 80 duluma mimo vlastitih regulacijskih planova i propisa.

Sve se to odigralo sedmicu prije dolaska nove vlasti u Mostaru.

Investitor je kompanija Energi-Europa sa sjedištem u Prozor-Rami, a urbanističku suglasnost potpisao je ovdje bivši, preminuli gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, neposredno pred dolazak Marija Kordića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije