Pucnjava u BiH: Iz stana ispalio tri metka u hodnik zgrade

0
Radiosarajevo.ba
Pucnjava u BiH: Iz stana ispalio tri metka u hodnik zgrade
Foto: MUP RS / Policija RS / Ilustracija

Policajci iz Bosanskog Novog u srijedu, 6. decembra, uhapsili su V. T. iz Svodne, koji je iz stana u pravcu hodnika ispalio tri hica iz pištolja.

Policija je prilikom pretresa kod njega pronašla pušku, pištolj i metke.

Kako navode iz Policijske uprave (PU) Prijedor, policajci su postupajući po prijavi da je u stambenoj zgradi u mjestu Svodna došlo do upotrebe vatrenog oružja, uhapsili V. T. iz Svodne zbog sumnje da je počinio krivična djela izazivanje opće opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Gdje je danas novinarka iz filma „Lepa sela lepo gore“: Ima 63 godine i prava je vamp zavodnica

Gdje je danas novinarka iz filma „Lepa sela lepo gore“: Ima 63 godine i prava je vamp zavodnica

"Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni iz prostorija stana u pravcu hodnika zgrade ispalio tri hica iz pištolja. Kod osumnjičenog je pronađena i oduzeta automatska puška sa 215 metka i pištolj sa 38 metaka kalibra 7,62 milimetara za koji nije posjedovao oružni list", navode iz PU Prijedor.

Dodaju da je u toku kompletiranje predmeta, nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv V. T. biti dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije