Prvo oštetio tuđi BMW, pa pijan pokušao zgaziti policajce

0
Radiosarajevo.ba
Prvo oštetio tuđi BMW, pa pijan pokušao zgaziti policajce
Foto: Nezavisne novine / Ilustracija

Policijski službenici Policijske stanice za sigurnost saobraćaja Doboj uhapsili su osobu inicijala Z. S. nakon što je pokušao zgaziti policajce.

Prethodno je, kako je kasnije utvrđeno, oštetio automobil svog sugrađanina.

"Slobode je lišeno lice Z. S., koje se prilikom pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju, isključilo iz kolone te naglo startovalo svoj putnički automobil marke Audi 80 krenuvši u pravcu policijskih službenika, pokazujući namjeru da pomenutim vozilom hoće da iste povrijedi", saopćili su iz Policijske uprave Doboj.

Naveli su da je ovaj vozač imao 1,87 promila alkohola u krvi.

"Prethodno je Policijskoj stanici Doboj 2 prijavljeno je da je lice inicijala Z. S. oštetilo putnički automobil marke BMW vlasništvo lica inicijala G. O. sa područja grada Doboja", naveli su iz dobojske policije.

Od ovog vozača je oduzet Audi koji je vozio s obzirom na to da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja te ima neplaćenog duga u Registru novačnih kazni u iznosu od 3.425 KM.

"Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv lica inicijala Z.S. će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti' i krivičnom djelu Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari", saopćeno je iz PU Doboj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije