Uhapšen migrant iz Maroka: Napao dvojicu sarajevskih policajaca

1
Radiosarajevo.ba
Uhapšen migrant iz Maroka: Napao dvojicu sarajevskih policajaca
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / S mjesta događaja

Policijski službenici ilidžanske policijske stanice uhapsili su osobu inicijala M. M., migranta z Maroka, zbog napada na dvojicu policajaca.

Ovaj Marokanac, rođen 1995. godine, uhapšen je 14. novembra u 5 sati ujutro, saopćeno je dans iz MUP-a KS.

Fizički napad na policajce desio se jučer.

"Dana 14. novembra u 5 sati policijski sluzbenici Pete PU-PS, lišili su slobode M. M, rođen 1995. godine iz Maroka, koji u BiH boravi privremeno kao migrant, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, izvršeno istog dana na štetu policijskog službenika H. S., kod koga su na KUM UKC Koševo konstatovane teške tjelesne povrede.

Kod policijskog službenika M. R. su konstatovane lakše tjelesne povede, a za povrede nastale padom sa betonskog potpornog zida lica lišenog slobode doktori se nisu mogli izjasniti", saopćili su iz MUP-a KS.

O svemu je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uhapšeni je jučer i predat u daljnju nadležnost ovog tužilaštva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije