Policajac završio u bolnici nakon što je patrola u kafiću zatekla stotinu ljudi

0
Radiosarajevo.ba
Policajac završio u bolnici nakon što je patrola u kafiću zatekla stotinu ljudi
Novosti.rs / Ilustracija

Policijski službenici Policijske stanice Kneževo uhapsili su dvije osobe zbog napada na policajca te kršenja epidemioloških mjera, s obzirom na to da je u jednom kafiću bilo oko stotinu ljudi.

Osoba inicijala S. S. uhapšen je zbog sprječavanja službenog lica u vršenju službene radnje, a osoba inicijala S. V. zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

"Naime, policijski službenici su prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka uočili da ugostiteljski objekat u Kneževu radi iako je radno vrijeme objekta isteklo, shodno odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije.

Prilikom kontrole lice inicijala S.S. je verbalno, a potom i fizički napalo policijskog službenika koji je zadobio tjelesne povrede. Policijski službenik je zbrinut na UKC RS", saopćeno je iz PU Banja Luka.

Prilikom kontrole u objektu je zatečeno oko 100 lica.

"Protiv vlasnika ugostiteljskog objekta S.V. biće dostavljen izvještaj tužilaštvu zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo 'Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije'.

Nadležnom sudu biće dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja 'Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija' i 'Posluživanje alkohola'", navedeno je u saopćenju policije.

Osoba inicijala S. S., koja je uhapšena, je alkotestirana, i utvrđeno je da ima 1,17 promila alkohola u krvi.

"S.S. će nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti sproveden u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka", saopćeno je iz PU Banja Luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije